Sarapuu umbusaldamine kukkus ettearvatult läbi (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogus algas kell 15 erakorraline istung, mille ainus päevakorrapunkt on umbusaldusavaldus keskkonna- ja jäätmevaldkonda kureerivale abilinnapeale Arvo Sarapuule.

Opositsioon heidab abilinnapeale ette ebaõnnestunud prügihankeid, probleeme linnaosade prügiveos, isiklike ärihuvide segunemist linna huvidega ja pikki kohtuvaidlusi. «Segadused Tallinna prügiäris on linnale pea sama suur häbiplekk, kui kriminaalsüüdistusega linnapea või volikogu esimees. Kas me sellist pealinna olemegi Eestile tahtnud?» küsisid umbusaldusavalduse esitajad.

Sarapuu ise istungil ei osalenud. Linnavolikogu esimehe Kalev Kallo sõnul olevat abilinnapea haiglas arstide hoole all.

Sarapuu umbusaldamise poolt hääletas 20 linnavolinikku, vastu ega erapooletuid ei olnud. Tallinnas võimul oleva Keskerakonna fraktsiooni liikmetest võtsid istungist osa vaid Elmar-Johannes Truu, Lauri Laats ning istungit juhtinud volikogu esimees Kalev Kallo, kuid nemad hääletamisel ei osalenud. Küll aga hääletas Sarapuu umbusaldamise poolt tänavu 31. märtsil Keskerakonnast lahkunud Meelis Pai. Kuna umbusaldusavalduse läbiminekuks on vaja volikogu häälteenamust, siis ei läinud Sarapuu umbusaldamine läbi. Tallinna linnavolikogus on 79 liiget, neist 46 kuulub Keskfraktsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles