Naši endine komissar: enamikul polnud mingit viha Eesti vastu (3)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadiku Marina Kaljuranna auto piiramisrõngas 2. mail 2007 Moskvas Eesti saatkonna lähistel.
Eesti suursaadiku Marina Kaljuranna auto piiramisrõngas 2. mail 2007 Moskvas Eesti saatkonna lähistel. Foto: Saverkin Alexander/COVI/Scanpix

«Minu vaated on kardinaalselt muutunud. Mulle meeldib mõelda, et olen maailmakodanik ega ole seotud ühe kindla riigiga,» räägib Anastassia Suslova, kes kümme aastat tagasi oli Kremli loodud kurikuulsa noorteliikumise Naši pressiesindaja ning üks olulisi tegelasi Eesti saatkonna piiramisel Moskvas.

Suslova oli Naši tollase liidri Vassili Jakemenko kõrval üks silmapaistvamaid kujusid Eesti saatkonna piirajate seas. Teda jätkus kõikjale intervjuusid andma ja ajakirjanikele ekskursioone tegema. Enamasti liikus ta Jakemenko kõrval ning andis tihti teistele Naši komissaridele edasi tema korraldusi. 

Mäletan hästi, kuidas Suslova seisis kümme aastat tagasi 2. mail kõrvuti Jakemenkoga Eesti Venemaa suursaadiku Marina Kaljuranna auto ees Moskva kesklinnas ja karjus valjuhääldisse: «Kao tagasi koju!» Mõni hetk varem olid Naši liikmed rünnanud Kaljuranda pressikonverentsil ja tema poole pisargaasi lasknud.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles