Galerii: elu teisel pool trelle

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti suurimat vanglat on näinud paljud,  kel on asja olnud Jõhvi kanti, sest asub see Tallinna-Narva maantee ääres.

Niisama sinna uitama ei lasta ning asja pärast ilmselt ei soovi keegi meist sinna sattuda. Kuidas näeb välja vanglaelu, käis uurimas Postimees.

Esimesed vangid toodi Jõhvi 2008. aastal ja praegu on Viru vangla suurim kambertüüpi kinnipidamisasutus Eestis. Vangla koosneb 11 hoonest ja selleks, et kompleksile tiir peale teha, tuleks käia pisut enam kui poolteist kilomeetrit.

Tegelikult pole aga jalutuskäik ümber vangla võimalik, sest perimeeter on valve all. Praegu kannab seal karistust 856 inimest. Vanglas on 19 inimest, kelle kohtuotsuses on märgitud karistuse pikkuseks – eluaegne.

Viru vanglasse tuuakse karistust kandma noored üle Eesti  - vanglaasukate seas on 14 alaealist ja 52 noort. Viru vangla kinnine osa on 900- ja avavangla 75-kohaline.  Vabakäiguvangid käivad tööl nii Jõhvis kui ka Rakveres. Kohapeal asuva töökoja kõige tuntum toodang on ilmselt Stovemani saunaahjud.

Vangivalvuri töö pole kerge, kuid on korralikult tasustatud,. Nö tänavalt tulnud valvur teenib pisut vähem kui Eesti keskmist palka, relvastatud valvuri sissetulek aga küünib 2000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles