Reva: pronksiööst võitsid Ansip ja vene kogukond (2)

Irina Kablukova
, vene toimetuse reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanuaris 2009 mõistis Harju maakohus Maksim Reva ja teised kolm kohtualust pronksiöö korraldamise süüdistuses õigeks.
Jaanuaris 2009 mõistis Harju maakohus Maksim Reva ja teised kolm kohtualust pronksiöö korraldamise süüdistuses õigeks. Foto: Liis Treimann

Kümne aasta taguse pronksiöö üks peategelasi Maksim Reva (42) elab praegu Venemaal ja tegeleb ettevõtlusega. Tollastest sündmustest kaotas tema hinnangul enim Eesti ühiskond.

Prokuratuur süüdistas Revat massirahutuste organiseerimises ning ta viibis 2007. aastal kuus kuud vahi all. Kohus mõistis ta 2009. aastal esitatud süüdistustes õigeks, kuna leidis, et tema süü massirahutuste organiseerimises ei ole piisavalt tõendatud.

-Kes võitis ja kes kaotas pronksiöö sündmustest?

Kindlasti võitis sellest [tollane valitsusjuht] Andrus Ansip. Ta kasutas olukorra suurepäraselt ära ja sai kõige kauem ametis olnud peaministriks Eesti lähiajaloos. Võitis ka venekeelne elanikkond, kes säilitas oma uhkuse au ja ütles oma «ei». Monumendi teisaldamine ühendas kogu venekeelse elanikkonna.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles