Vadim Polištšuk taotleb vanglast vabastamist

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vadim Polištšuk
Vadim Polištšuk Foto: Peeter Langovits

Tallinna kunagise abilinnapea Mait Metsamaa palgamõrva tellimise eest vangis istuv Keskturu eksjuht Vadim Polištšuk taotleb taas enda enne tähtaega vabastamist.

62-aastane Polištšuk kannab praegu mõrva tellimise eest määratud üheksa aasta pikkust  vanglakaristust, mis justiitsministeeriumi andmetel lõppeb tal 2013. aasta 1. veebruaril, kirjutas ERR Uudised.

2004. aastal mõistis toonane Tallinna linnakohus koos Polištšukiga üheksaks aastaks vangi Metsamaa mõrvanud Andrei Dudotškini (37) ning mõrvatellimust vahendanud Keskturu kunagine turvaülem Valeri Kuznetsov (44) ja turvamees Sergei Normanov (36) said kaheksa-aastase vanglakaristuse.

Kohus tuvastas, et Kuznetsov ja Normanov palkasid Polištšuki tellimisel Metsamaad tapma töötu Dudotškini, kellele maksti mõrvatöö eest 1000 USA dollarit.

Polištšuk tellis toonase abilinnapea ja Keskturu nõukogu esimehe Metsamaa mõrva, et lahendada endale soodsalt Keskturu erastamisprotsessis tekkinud probleeme  ja Dudotškin tappis Metsamaa püstolilaskudega pähe 1999. aasta 12. oktoobril Tallinnas Lastekodu tänaval ühe korrusmaja trepikojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles