Eksootiline näpuharjutus aias: vaata, mida põnevat saab kasvatada Eesti suves

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna botaanikaaia suvine Meelteaed, kus leidub ka maitsetaimi ja köögivilju.
Tallinna botaanikaaia suvine Meelteaed, kus leidub ka maitsetaimi ja köögivilju. Foto: Erge Jõgela

Harjumuspärase tilli, peterselli, kurgi, tomati ja lehtsalati kõrval võiks oma rohepeenrasse susata rohkem kaugete maade söödavat eksootikat või lihtsalt põnevamaid sorte. Maitsetaimi, salateid, köögivilju. Tallinna botaanikaaia aednik Tiina Marjapuu avaldab oma lemmikud.

Tiina Marjapuu ja ettekasvatatud roheline.
Tiina Marjapuu ja ettekasvatatud roheline. Foto: Erik Prozes

Kahjuks ei saa enamik lõunapoolsete maade söödavast taimeeksootikast meie kliimas isegi suvel hakkama. Piisab tuuletõmbusest või ühest öökülmalainest, kui taimega on lõpp. Või siis ei jõua vili valmis küpseda. «Pealegi võib isegi väikese Eesti aianurkades olla ilmastik ning mullastik niivõrd erinev, et kui ühel õnnestub sügisel oma aia arbuusi ja artišokki süüa, siis teisel jääb see hoolimata pingutustest unistuseks,» räägib Tallinna botaanikaaia avamaakollektsioonide aednik Tiina Marjapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles