Allik leidis, et juht peabki haiglat meelelahutusüritustel esindama

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi endine juht Tõnis Allik astus korduvas altkäemaksu võtmises süüdistatuna Harju maakohtu ette.
PERHi endine juht Tõnis Allik astus korduvas altkäemaksu võtmises süüdistatuna Harju maakohtu ette. Foto: Sander Ilvest

Kui PERHi endine juht Tõnis Allik rääkis eile kohtule, et tegi ASile Helmes kolme projekti käigus 195 tunni ulatuses tööd ja sai selle eest vormistamata tasuna vastu erareiside kulude katmise, siis kohtunik pidas seda juttu naeruväärseks. «Miks te ei tahtnud lepingut sõlmida? Te ju suure haigla juhina teate, kuidas need asjad käivad,» lausus kohtunik.

Alliku ja haigla IT-juhi Marko Kilgi kaitsja Margus Kurmi kutsutud tunnistaja, PERHi administratiivdirektor meenutas, et 2012. aastal pärast lapsehoolduspuhkuselt naasmist küsis temalt Allik, kas ta tohib töötada haiglajuhina ka Helmes ASi heaks. «Ma ütlesin, et tal ei ole seadusest tulenevaid piiranguid ja Helmes ei ole meie konkurent,» lausus ta. Seega ütles ta Allikule, et too võib tarkvarafirma heaks tööd teha.

Allik selgitas, milline oli tema koostöö tarkvarafirmaga Helmes. Sisuliselt oli Alliku ja haigla IT-juhi Marko Kilgi ülesanne Põhja-Eesti regionaalhaiglas kasutusel olevat Helmese tarkvara tutvustada ning otsida ettevõttele uusi kliente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles