Piirivalvurite uppumiseni viis asjaolude kokkulangemine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuskaater Haapsalu lähistel tiirutamas.
Õnnetuskaater Haapsalu lähistel tiirutamas. Foto: PPA

Postimehe andmetel oli ühe mullu suvel Haapsalu lähistel hukkunud piirivalvuri surmas oma roll asjaolul, et tema päästevest ei olnud korralikult kinnitatud. Prokuratuur ei saa menetluse praeguses faasis uurimise üksikasju avaldada.

Õhtuleht kirjutas, et üks päästevesti kandnud piirivalvuritest uppus, sest tõenäoliselt oli ta enne teadvuse kaotanud ega suutnud seetõttu vesti avada, teine piirivalvur aga polnud traksisarnast päästevesti õigesti kinnitanud ja kui ta selle suruõhuballooniabil avas, lämmatas vest ta. Rahvasuus nimetatakse seda kuivaks uppumiseks.

Prokuratuur teatas seepeale, et ei saa Õhtulehe väiteid kinnitada. «Kuna kriminaalmenetlus ei ole veel lõppenud, ei ole ka võimalik kindlalt väita, mis juhtus ning mis põhjustas kahe piirivalvuri hukkumise,» ütles menetlust juhtiv Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles