Rotermanni kvartal on Tallinna tänavune parim arendusprojekt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Büroohoone Uus Jahuladu Rotermanni kvartalis
Büroohoone Uus Jahuladu Rotermanni kvartalis Foto: Rotermann City OÜ

Tallinna linnapea Edgar Savisaar andis Rotermanni kvartalile parima arendusprojekti tiitli, tunnustades praeguste ettevõtjate pealehakkamist ning tahet edasi liikuda.

Konkursi eesmärk oli tunnustada ettevõtteid, kelle teostatud kinnisvaraarendusprojektid aitavad kaasa tänapäevase, ettevõtlust soosiva linnaruumi kujundamisele ning atraktiivse elukeskkonna loomisele. Hinnati viimasel kahel aastal algatatud projekte, mis on valminud või valmivad pealinnas 2008. aastal ja mille investeeringute maht on enam kui 50 miljonit krooni.

Auhindade üleandmisel rõhutas linnapea Edgar Savisaar vajadust toetada ja tunnustada majanduslanguse ajal ettevõtjaid. «Just ettevõtlus, eelkõige välisturgudele orienteeritud tootmine on see, mis peab aitama Eesti majanduse kraavist välja tuua,» ütles linnapea.

«Äärmiselt oluline on ettevõtjate endi pealehakkamine - tänased auhinnasaajad on näidanud, et neil jätkub tahet edasi liikuda ning Tallinna linn tunnustab seda igati.»

Rotermanni kvartal on saanud mitmelt poolt tunnustust ka ajaloolisse keskkonda sobiva julgelt nüüdisaegse uushoonestuse eest, suurepärase restaureerimistöö ning tänava terviklahenduse eest.

Kvartalit iseloomustab elustiilide paljusus, keskkonna mitmekesisus, linnalik tihedus ja avaliku ruumi erinevad kujundused.

Rotermanni kaks kõige värskemat hoonet, Vana ja Uus Jahuladu (arhitektid Hanno Grossschmidt, Tomomi Hayashi ja Youko Azumakawa) tõestavad, et kõigile nõuetele vastav büroohoone võib olla arhitektuuriliselt erakordselt põneva lahendusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles