EKA krundile plaanitakse 30-korruselist hoonet (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade tulevasele kõrghoonel Kaubamaja poolt, kuhu on kavandatud väljak ja terrass.
Vaade tulevasele kõrghoonel Kaubamaja poolt, kuhu on kavandatud väljak ja terrass. Foto: Allianss Arhitektid

Erinevatel põhjustel luhta läinud 14-korruselise Eesti Kunstiakadeemia projekti asemel tahab Tallinna südames asuva Tartu maantee 1 krundi uus omanik ehitada sinna ligi 30-korruselise hoone.

«Sel ajal, kui eskiislahendus oli siin avalikul väljapanekul, käis sellega tutvumas neli inimest,» ütles arutelu juhtinud linnaosavalitsuse linnakeskkonna osakonna juhataja Aigar Palsner. «Praeguse seisuga on eskiisi kohta esitatud üks ettepanekuid, arvamusi ja vastuväiteid sisaldav pöördumine. Planeeringuga taotletakse ka maa sihtotstarbe muutmist. Praegu on see ühiskondlike ehitiste maa, taotletakse muutmist elamu- ja ärimaaks.»

Planeeringu koostamisega tegeleva arhitekti Peep Moorasti sõnul alustati sellega kaks aastat tagasi, kui endise EKA krundi uus omanik pöördus linnaplaneerimise ameti poole nõuande saamiseks, et kuidas edasi tegutseda. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles