Tarankovi tapja leidmisele viis uus töökorraldus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kohus arvestas otsust tehes mitme kergendava asjaoluga, määrati Vorobeile siiski prokuröri taotletust pikem vanglakaristus.
Kuigi kohus arvestas otsust tehes mitme kergendava asjaoluga, määrati Vorobeile siiski prokuröri taotletust pikem vanglakaristus. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Nikolai Tarankovi mõrva eest Pärnu maakohtu eilse otsusega peaaegu kümneks aastaks vangi mõistetud Juri Vorobei võimalus tehtust puhtalt pääseda oli keskkriminaalpolitsei uue uurimistaktika tõttu sisuliselt olematu.

«Kindlasti peaks kontrollima Juri Vorobeid.» Nii soovitas keskkriminaalpolitsei organiseeritud kuritegevuse tippspetsialist Ago Leis mullu 14. septembril Horvaatias veedetud puhkuse ajal, kui kolleeg Eestist teavitas teda telefonitsi Tarankovi tapmisest.

Peale Vorobei võtsid uurijad Tarankovi tapmisega seoses töösse veel ühe üsna usutava ja teise vähemtõenäolisena tundunud versiooni. Kahe päevaga oli uurijaile selge, et tapatöö taga on neist siiski Tarankovi kunagine lähedane peretuttav Vorobei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles