Prokurör täpsustas Mati Eliste süüdistuse teksti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Eliste Harju maakohtus.
Mati Eliste Harju maakohtus. Foto: Liis Treimann

Põhja ringkonnaprokuratuuri teatel täpsustas ja korrigeeris prokurör Kadri Väling Mati Elistele esitatud süüdistuse teksti, süüdistuse paragrahv jäi aga samaks.

Mati Elistel ja tema kaitsjal, vandeadvokaat Aadu Lubergil on nüüd aega täpsustatud süüdistusega tutvumiseks kuni 6. aprillini, mil toimub järgmine kohtuistung.

Tallinna linnavolikogu endist liiget ning Pirita linnaosa halduskogu esimeest Elistet süüdistatakse mõjuvõimuga kauplemises ning korruptiivse tulu saamises. Süüdimõistmisel saaks teda karistada kas rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Elistet süüdistatakse korruptsioonivastase seaduse rikkumises, kuna ta sai kahel korral, 3. novembril 2008 ning 31. märtsil 2009 Pirital asuva Paju 7 kinnistu omanikult Vassili Galaganovilt ja kinnisvaramaaklerilt Aili Asavilt seadusega keelatud korruptiivset tulu enda juhitud MTÜ Laulu ja Tantsustuudio Mariel arvele. Summa oli kokku 111 000 krooni ehk natuke rohkem kui 7000 eurot.

Raha oli mõeldud selleks, et Eliste teeks Paju 7 detailplaneeringu menetlemisel põhjendamatuid toiminguid.

Eliste ennast süüdi ei tunnista. Lubergi sõnul ei ole millegagi tõendatud, et Marieli arvele laekunud raha on vastutasu millegi eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles