Teelt välja rammitud mootorrattur palkas appi kurikuulsa endise kaitsepolitseiniku (8)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapo endine tippuurija Indrek Põder.
Kapo endine tippuurija Indrek Põder. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna tänavatel hullumeelselt mootorrattaga kihutanud ja koos kaaslasega teelt välja rammitud mees (22) palkas end vaidluses politseiga esindama endise kaitsepolitseiniku Indrek Põdra, kes pärast vanglast vabanemist asutas oma õigusbüroo.

Põder kinnitas, et ta on asunud mootorratturit esindama. «Täna tal ei ole teada, kas tema suhtes üldse on mingi menetlus käimas või mitte. Rääkida täna sellest, kas kaevata seda edasi kohtusse või mitte või millistes asjades teda konkreetselt esindada on väga raske,» selgitas Põder.

Kaitsepolitseis aastaid korruptsioonikuritegusid uurinud Põder sai kurikuulsaks sellega, et pakkus kapo sildi all kurjategijatele kaitset ja küsis selle eest raha. Kohus mõistis temalt lõpuks välja 200 000 eurot.

2012. aasta kevadel altkäemaksu võtmise eest neljaks aastaks vangi mõistetud Põdra suhtes alustas riigiprokuratuur uut kriminaalmenetlust 2013. aasta veebruaris, kui ilmnes, et mees on kinnipidamisasutuses avaldanud talle kapos töötades teatavaks saanud riigisaladust.

Pärast vanglast vabanemist võttis Põder end töötuna arvele ja töötukassa aitas tal rahastada õigusbüroo avamist. Asis Consult OÜ pakub õigusteenuseid nii tsiviil-, kriminaal- kui ka haldusõiguses, samuti inkassoteenuseid ja ärinõustamist.

21. aprilli õhtul pisut enne südaööd märkas politseipatrull Tallinnas Narva maanteel Pirita tee poole sõitvat mootorratast, mille kiiruseks mõõdeti 101 km/h. Patrull andis peatumismärguande, mida mootorrattur eiras ning jätkas kiirust lisades sõitu. Politsei eest põgenenud mootorratta juht  läbis 11 minutiga ligi 15 kilomeetrit, enne kui politseisõiduk tsiklit peatuma sundimiseks rammis. Sellel istunud 22-aastane mees ja 22-aastane naine kukkusid. Mõlemad viidi haiglasse.

Politsei esialgsel hinnangul ulatus mootorratta tippkiirus kuni 200 km/h.

Pärast tagaajamist ütles politsei, et menetluse kiirust pole võimalik ennustada, kuna juhtum on omataoline ja menetlusaeg sõltub konkreetsetest asjaoludest. «Politseinikud selgitavad välja, millised rikkumised kiiruseületamisest alguse saanud mittepeatumise käigus toime pandi. Täna on veel vara anda ammendavat loetelu konkreetsetest rikkumistest, kuna tõendite kogumisega ja nende hindamisega ei ole lõpuni jõutud,» ütles politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Seiko Kuik.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles