Ansip tutvustas Poola presidendile avalikke e-teenuseid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Poola president Bronislaw Komorowski.
Peaminister Andrus Ansip ja Poola president Bronislaw Komorowski. Foto: Valitsuse pressibüroo

Peaminister Andrus Ansip kohtus täna töölõuna raames Poola presidendi Bronislaw Komorowskiga, kellega arutati kahe riigi vahelisi suhteid, Balti regiooni ning Euroopa Liiduga seotud teemasid.

Peaminister tutvustas Poola presidendile Eesti e-valitsuse süsteemi ning Internetipõhiseid avalikke e-teenuseid. Kõne all oli ka regiooni energiajulgeolekuga seotud küsimused ning Eesti ühinemine eurotsooniga.

Peaminister Ansip rõhutas kohtumisel, et kahe riigi vahelised suhted on väga head ning Poola on Eesti jaoks oluline partner nii Euroopa Liidus kui NATOs. Samuti tänas peaminister Poolat nende panuse eest Balti riikide õhuturbesse ja NATO Küberkaitse Keskuse töösse.

Poola on alates 1. juulist Euroopa Liidu eesistuja. Seoses sellega tõstatas peaminister Ansip Eesti jaoks olulise teemana Euroopa ühtse digitaalturu arendamise.

«Loodan, et Poola eesistumise ajal saab Euroopa ühtset digitaalturgu edasi arendada, sest sellest võidaksid kõik osapooled,» ütles ta.

Eesti jaoks on tugev ja ühtne siseturg üks võtmeprioriteete, kuna see on eeltingimuseks ühenduse majanduskasvule ja uute töökohtade loomisele.

President Komorowski visiit Eestisse langeb kokku Eesti-Poola diplomaatiliste suhete ajaloo 90. aastapäevaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles