Noorteprojektid said Euroopa Liidult ligi 1,5 miljonit krooni

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Liis Treimann

Neljandas taotlusvoorus sai programmist Euroopa Noored toetust 12 noorteprojekti ligi 1,5 miljoni krooni ulatuses.

Toetati kahte rahvusvahelist noortevahetust, mis annavad Eesti ja teiste riikide noortele võimaluse ühistegevuse käigus endi jaoks olulisi teemasid käsitleda ning üksteise kultuurilisi sarnasusi ja erinevusi tundma õppida.

Ida-Viru Kutsehariduskeskuse noored võrdlevad koos Itaalia kutsekooli noortega Eesti ja Itaalia kultuuri- ja looduskeskkonda, Tartu üliõpilased aga arutlevad koos Soome, Läti ja Leedu eakaaslastega noorte võimaluste üle hariduspoliitikat mõjutada.

Noortealgatuste alaprogrammis, mis seab keskmesse noorte tegevused oma kogukonna heaks, toetati nelja projekti.

Näiteks korraldab Eesti EKB Koguduste Liit noortele talvefestivali «Julge särada!»

Eestisse tuleb kaks Euroopa vabatahtlikku, kes asuvad tegutsema noortekeskustes. Kaks eesti neidu lähevad aga vabatahtlikuks Prantsusmaale ja üks Kreekasse.

Noorteseminaride alaprogrammis, mis võimaldab arendada noorte ja otsustajate dialoogi, toetati kahte projekti. Euroopa Maja korraldab jaanuaris Euroopa Parlamendi simulatsiooni, MTÜ Korruptsioonivaba Eesti aga suurendab oma seminariga noorte korruptsiooniteadlikkust.

Euroopa Liidu noorte kodanikuharidusprogramm Euroopa Noored toetab 13-30-aastaste noorte mitteformaalset õppimist. Projektitaotlusi võivad esitada kõik mittetulundusühingud, avalik- õiguslikud asutused ja noortegrupid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles