Napsitanud kohtunik soovib ametist lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pokk pole eri põhjustel kohtuistungile jõudnud. Takistuseks on saanud nii edasilükkamatud tööülesanded kui tervisemured. Pilt on tehtud 2003. aastal istungil, kus Pokk teeb kohtunikutööd.
Rein Pokk pole eri põhjustel kohtuistungile jõudnud. Takistuseks on saanud nii edasilükkamatud tööülesanded kui tervisemured. Pilt on tehtud 2003. aastal istungil, kus Pokk teeb kohtunikutööd. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mullu suvel autoroolis alkoholi tarvitanuna politseile vahele jäänud ja politsei väärteootsuse kohtus vaidlustanud Pärnu maakohtu kohtunik Rein Pokk taotleb riigikohtu üldkogult enda ametist vabastamist.

Postimehele teadaolevalt koguneb üldkogu Poki asja arutama 9. mail. Poki avalduses seisab, et kohtunik palub ametist vabastamist omal soovil. Mingeid põhjendusi ta ei lisanud.

Kui üldkogu Poki taotlusega nõustub, siis teeb riigikohtu esimees presidendile ettepaneku kohtunik ametist vabastada. Kuivõrd kohtunik on esitanud lahkumisavalduse, ei algatata tõenäoliselt tema suhtes distsiplinaarmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles