Muusika- ja teatriakadeemia uus rektor on Ivari Ilja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) valimiskogu valis eile kinnisel valimisistungil asutuse uueks rektoriks pianisti ja muusikapedagoogi Ivari Ilja, kes tähistas eile ka 58. sünnipäeva.

Rektoriks kandideeris neli professorit: Ivari Ilja, Kerri Kotta, Toomas Vavilov ja Marje Lohuaru. Ilja osutus valituks esimeses valimisvoorus, kogudes 30 häält 55 võimalikust, Lohuaru sai 19 häält ning Kotta ja Vavilov kumbki kolm häält. Võiduks oleks piisanud 28 häälest.

Valimiskomisjoni esimees René Eespere lausus Postimehele, et Ilja võit esimeses valimisvoorus oli üllatus eelkõige kandidaatide arvu arvesse võttes. «Kui neid üles seadnud isikud oleksid seisnud oma kandidaadi taga ka valimistel, olnuks võitja selgumine esimeses voorus matemaatiliselt võimatu. Me olime valmis mitmeks vooruks ning ühtlasi võimaluseks, et seekord jääb rektor sootuks valimata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles