Eesti 100 aaret ehk suur pärandimaraton sinu tasku

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Millest jutt? Meid huvitas ka. Nii küsisime seitse lihtsat küsimust ja «Eesti 100 aaret» eestvedaja Madle Lippus vastas.

Mida ühist on pärandil ja mobiiltelefonil?

Neist sünnib kokku ainulaadne avastusmäng «Eesti 100 aaret», mis valmib juubeliaasta auks ning koostöös Eesti Muinsuskaitseametiga.

Kuidas mängu mängida saab?

Interaktiivse seiklusmängu mobiilirakendus valmib sel kevadel ning seejärel saab mängu oma mobiili laadida nii Google Playst kui ka App Store’ist.

Kellele mäng mõeldud on?

Mängida saab üksi, kuid ka koos pere või sõpradega. Sobib see ka nii kohalikele kui ka välis- külalistele.

Millised aarded mängus on?

Need on kultuuri- ja looduspärandobjektid. Näiteks Tartu Jaani kirik või Suurgildi hoone Tallinnas. Või näiteks Kaibaldi nõmm Hiiumaal. On ka hoopis vähem tuntud paiku, kuid kõik need kohad on eestlaste jaoks olulised ja tähendusega.

Kuidas aarded valiti?

Esmalt koostati rahvast kaasates nimekiri, millest muinsuskaitseameti komisjon valis välja 200 objekti. Need pandi omakorda hääletusele ja selgusidki need sada, mis nüüd mängus on.

Mis on mängu eesmärk ja kuidas mängida?

Laiemalt on meie mängulise projekti eesmärk Eesti märkamine ja tähendusega kohtade teadvustamine ning nendega seotud lugude jutustamine. Et aarete avastamine huvitavam oleks, siis saab konkreetse aarde juures viibides veel punkte ja lisaküsimustele vastates omakorda täiendavaid punkte koguda. Nimelt avanevad lisaküsimused alles siis, kui mängija on konkreetse objekti juures ja kohapeal ringi vaatab.

Kas auhindu ka saab?

Jah. Osalejate vahel loositakse välja ka auhindu. Kogu info leiate veebilehelt www.eesti100aaret.ee


Kui soovid veelgi põhjalikumalt aaretest teada saada, vaata ja kuula hoolega ka seda videolugu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles