USA valimiseelsed arvamusküsitlused erinevad oluliselt

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänase teledebati eel on demokraatide presidendikandidaadi Barack Obama edu vabariiklasest pearivaali John McCaini ees kasvanud New York Timesi ja CBSi arvamusküsitluse kohaselt koguni 14 protsendile.


CBS News/New York Timesi küsitlus näitas, et Obamat toetab 53 ja McCaini 39 protsenti küsitletutest. 6. oktoobril samade väljaannete läbiviidud arvamusküsitluse tulemuste kohaselt juhtis demokraatide presidendikandidaat 72-aastast Arizona osariigi senaatorit McCaini 11 protsendiga, kirjutas New York Times.

Analüütikute hinnangul on 47-aastase Illinoisi senaatori Obama edu taga inimeste usk, et demokraadid suudavad riigi finantskriisist paremini välja tuua ja majanduselu turgutada.

4. novembril toimuvate USA presidendivalimiste eel avaldatakse pea iga päev arvamusküsitluste tulemusi, mille tulemused on väga erinevad.

Täna avaldatud Reuters/C-SPAN/Zogby järjekordse küsitluse uurimustulemuste kohaselt toetab enne viimast ehk kolmandat teledebatti Obamat 48 ja McCaini 44 protsenti uurimuses osalenud ameeriklastest. Eile oli demokraadi edu oma vabariiklasest rivaali ees kahe protsendi võrra suurem. Uurimuse veamarginaal on 2,9 protsendipunkti, kirjutas Reuters.

Kui eile avaldatud küsitlus näitas Obama ülekaalu niinimetatud võtmeosariikide sõltumatute hääletajate hulgas, siis täna on tema edu selles valimissihtgrupis McCaini ees kaheksa protsenti. Samuti kahanes Obama toetusprotsent naiste hulgas, sest tänane uuring näitas, et demokraadi edu on pearivaali ees samuti vähenenud kaheksale protsendile.

Pollster.comi andmetel, mis arvutab erinevate arvamusküsitluste keskmise, on Obama toetus täna 50,9 ja McCainil 42,4 protsenti.

Presidendikandidaatide viimane teledebatt toimub Eesti aja järgi täna öösel Hofstra ülikoolis, mis asub Hempsteadis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles