USA suurim munitsipaalpankrot

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil puertoricolased 1. mail valitsuse kokkuhoiupoliitika vastasel meelavaldusel pealinnas San Juanis.
Pildil puertoricolased 1. mail valitsuse kokkuhoiupoliitika vastasel meelavaldusel pealinnas San Juanis. Foto: Alvin Baez / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikidele kuuluv Puerto Rico teatas kolmapäeval oma võla restruktureerimisest, mis võib olla kõigi aegade suurim USA munitsipaalvõlakirjaemitentide maksejõuetus.

Pankrot ei pruugi kohe muuta sealsete inimeste, kellest 45 protsenti elab vaesuses, igapäevaelu, kuid see võib endaga kaasa tuua pensioni- ja töötajate palga- ning sotsiaalhoolduse kärpeid tulevikus, vahendab Reuters.

Kuigi Puerto Rico kuulub Ameerika Ühendriikidele, nimetatakse seda vabaks assotsieerunud riigiks. Mitmest saarest koosneva territooriumi majandus on languses juba kümme aastat järjest, töötuse määr on 11,0 protsenti ning rahvastik on viimase kümnendi jooksul vähenenud kümme protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles