Kaitseväe keskpolügoonil puhkenud põleng saadi kontrolli alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Kuusalu vallas asuval kaitseväe keskpolügoonil puhkes neljapäeval laskeharjutuste käigus ulatuslik tulekahju, mille kustutamine kestis hilisõhtuni. 

Põhja päästekeskuse valvepressiesindaja sõnul sai häirekeskus pisut enne kella 14 teate, et kaitseväe keskpolügooni alal põleb pinnas. Kohale jõudnud päästjad alustasid ala kustutamise ja tule leviku piiramisega.

Kui enne kella 20 ütles pressiesindaja Kristjan Otti, et tulekahju levikualaks on umbes neli hektarit, siis hilisõhtuks oli kaitseväe pressiesindaja leitnant Roland Murofi sõnul tuli levinud juba 25 hektarile.

Murofi sõnul puhkes tulekahju laskmisharjutuste käigus. Ta lisas, et maastikupõlengu kustutamiseks kasutatakse An-2 lennukit. Reede hommikul teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja, et lennuk lõpetas kustutustööd õhtul kella 22.15 paiku. Täna kontrollitakse põlenguala turvakaalutlustel veel üle.

Kustutamise tegi keeruliseks asjaolu, et põlengualal võib olla ka lõhkekehi. Elumaju lähedal ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles