Reps tõrjub oravate algatust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps lükkas tagasi Reformierakonna Tallinna valimisprogrammis sisalduva ettepaneku muuta kogu haridussüsteem alates lasteaiast ainult eestikeelseks.

«Tegemist on poliitilise loosungiga, mis mõni kuu peale poliitilise vastutuse kadumist pole lihtsalt tõsiseltvõetav ettepanek,» ütles keskerakondlasest minister. «Reformierakond Jürgen Ligi ja Maris Lauri isikus omasid otsest võimalust hariduse sisuga tegeleda. Ühtegi tõsiseltvõetavat ettepanekut ei ole olnud: sisulised küsimused – materjalid, metoodika, lasteaiaõpetajate toetamine, kes õpetaksid eesti keeles, abiõpetajad kakskeelsetesse rühmadesse – on jäänud tähelepanuta.»

Reformierakonna Tallinna piirkonna esimees ja tõenäoline linnapeakandidaat Kristen Michal ütles eile ERRile, et partei valimisprogramm pealinnas näeb ette, et kogu haridussüsteem oleks alates lasteaiast eestikeelne ning kui keegi soovib õppida muus keeles, siis saab ta seda teha väljaspool ühtset haridussüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles