Linn ei tõstnud lapsehoiuteenuse hüvitist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed Sipsik
Lasteaed Sipsik Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus ei toetanud linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni ettepanekut tõsta lapsehoiuteenuse hüvitise määra ja lasteaedadele makstavat pearaha 2500 kroonini kuus lapse kohta.

Linnavalitsus peab linna esmaseks ülesandeks rahastada piisavalt programmi «Lasteaiakoht igale lapsele».

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Remo Holsmer oli otsuses pettunud. «Kohtudes lasteaiajuhatajatega on pearaha suurus esimene asi, mida mainitakse. Praegu makstav 1875-kroonine pearaha ei võimalda luua lasteaialastele vajalikke õpi- ja mängutingimusi ning lasteaiad peavad vaatama, kuidas ots-otsaga toime tulevad,» ütles Holsmer.

Abilinnapea Kaia Jäppinen ütles, et tegelikult ei piirdu linn lasteaedadele vaid pearaha maksmisega. «Lisaks maksab linn juhtimiskulusid, rahastab pedagoogide palgatõusu, sotsiaalmaksu ning laste õppevahendite ostmist,» loetles abilinnapea. Neid kõiki summasid kokku lüües tuleb tema sõnul pearahaks isegi 2535 krooni lapse kohta.

Samuti on linn rajanud paljudesse lasteaedadesse uusi mänguplatse, renoveerinud hooneid. «Need kulud on lasteaedadel vähenenud. Mind huvitab, millisteks kuludeks siis lisaraha küsitakse?» sõnas Jäppinen.

Samas on 2009. aasta linnaeelarve projektis kavandatud lasteaia pearaha ning lapsehoiuteenuse hüvitiseks senise 1875 krooni asemel 1970 krooni.

Jäppineni sõnul on tuleva aasta linnaeelarve projektis lastehoiule ja alusharidusele ette nähtud 770 miljonit krooni ning lisaks 5,6 miljonit täiendavate rühmade avamiseks. Linnal on järgmisel aastal kavas ehitada 4 uut lasteaeda ning avada neis 28 uut rühma.

Sotsiaal- ja tervishoiuamet küsib eelarvest 11,5 miljonit krooni lapsehoiuteenuse hüvitamiseks, mis on umbes samal tasemel tänavuse summaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles