Ühistupank kaebas inspektsiooni kohtusse

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ܜhistupanga juht Ülle Mathiesen.
ܜhistupanga juht Ülle Mathiesen. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Ühistupank hageb finantsinspektsiooni, kuna viimane ei andnud pangale tegevusluba, põhjendades seda Tallinna tagandatud linnapeale Edgar Savisaarele esitatud kriminaalsüüdistusega.

Kuigi Ühistupanga juht Ülle Mathiesen ei soostunud hagi sisu täpsemalt avama, ütles ta, et nende seisukohad ja argumendid pole muutunud.

Vaidlus algas sellest, kui paar nädalat tagasi teatas inspektsioon, et nad ei saa Savisaare ajal käima lükatud pangale tegevusluba anda ja jätavad menetluse pooleli, kuna see eeldab panga omanike põhjalikku taustakontrolli.

Teatavasti on Tallinna linnapea Savisaar ja volikogu esimees Kalev Kallo kriminaalsüüdistusega kohtu all. Inspektsioon on korduvalt soovinud nende süüdistusakte saada. Kuna seda infot pole pank neile andnud, siis ei olegi võimalik veenduda, kas omanike taust vastab nõuetele või mitte, on inspektsiooni juht Kilvar Kessler varem öelnud.

«Me ei nõustu finantsinspektsiooni seisukohaga, et Tallinna linn institutsioonina pole piisavalt usaldusväärne panga liige,» märkis Ühistupanga juht Mathiesen. Tema sõnul ei ole neil kuidagi võimalik Savisaare süüdistusakte inspektsiooniga jagada, kuna kõik need toimikud on mõeldud asutusesiseseks kasutamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles