Haldusreformi telgitagustes kavandatakse maakaupluste sulgemist (3)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leevi poes läinud reedel sisseoste teinud Toomas ütleb, et tema vähemalt pole kunagi Lätis poes käinud: «Kui Lätti minna, kulub bensiini peale rohkem raha, kui siit poest ostes.»
Leevi poes läinud reedel sisseoste teinud Toomas ütleb, et tema vähemalt pole kunagi Lätis poes käinud: «Kui Lätti minna, kulub bensiini peale rohkem raha, kui siit poest ostes.» Foto: Margus Ansu

Jaeketi Coop pressiesindaja saatis 20. aprillil ühistujuhtidele kirja, milles andis soovitusi, kuidas vastata ajakirjanike küsimustele Põlva Tarbijate Ühistu kolme kaupluse sulgemise kohta Leevi, Ruuse ja Linte külas. Peamine soovitatud põhjendus on küsitav, poliitilisi ajendeid ei mainitud üldse. 

Aprillis laiali saadetud Coopi pressiteates seisis, et Põlva Tarbijate Ühistu Leevi, Ruusa ja Linte kauplused lähevad kolme kuu jooksul kinni, sest niigi toimetuleku piiril toimetanud väikepoed on pidanud viimase kahe aasta jooksul tekkinud piirikaubanduse tõttu oma tegevusele peale maksma. Aga... Tartu maakonna piiri lähistel asuvast Lintest on Lätti Apesse sadakond kilomeetrit, Ruusalt 86 kilomeetrit ja Leevilt 70 kilomeetrit. Valkasse on veelgi pikem maa.

Kui küsida Leevi või Ruusa elanikelt, kas Lätist nii kaugel asuvate poodide käibelanguse saab ajada lõunanaabrite süüks, kinnitavad nad kui ühest suust, et selline väide on absurdne. «Käin kord aastas perega Lätis,» ütleb Veriora vallavanem ja endine Leevi elanik Enel Liin. «Mina ei ole veel kuulnud, et keegi käiks Leevilt Lätti alkoholiostureisidel.»

Küsin Leevi poes sisseoste teinud Toomaselt (perekonnanime ei avaldanud – N. N.), kunas ta viimati Lätis käis? «Pole käinudki! Kui Lätti minna, kulub bensiini peale rohkem raha, kui siit poest ostes.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles