Külm hävitas Prantsusmaal osa veinitoodangust

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veinitootja uurib osaliselt hävinud viinamarjapõldu Bordeaux regioonis.
Veinitootja uurib osaliselt hävinud viinamarjapõldu Bordeaux regioonis. Foto: NICOLAS TUCAT/AFP/SCANPIX

Kevadine kõva külm ähvardab osaliselt hävitama Prantsusmaa kõige kuulsamate, Champagne’i, Bordeaux’ ja Burgundia piirkonna viinamarjasaaki.

Aprilli keskel langes kõigis kolmes piirkonnas õhutemperatuur järsult, mõnel pool alla seitsme kraadi, kahjustades juba kaugele arenenud pungi. Viinamarjakasvatajad kasutasid saagi päästmiseks küünlaid, soojapuhureid ning õhu liikuma panemiseks isegi helikoptereid, kirjutab Reusters.

«Kõik Champagne’i piirkonnad on saanud eri astmega kahjustusi ,» ütles Thibaut Le Mailloux šampanjatootjate ühendusest Champagne’i Komitee. «Kahju ulatust on veel vara hinnata, aga külmakahjustused on suuremad kui eelmise aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles