Linnavalitsus nõustus revisjonikomisjoni otsusega Neitsitorni kohta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neitsitorn.
Neitsitorn. Foto: Silja Kaigu

Tallinna linnavalitsus nõustub homse istungi protokolli järgi linnavolikogu revisjonikomisjoni 14. märtsi otsusega, millega tuvastati, et Neitsitorni omandiõigus läks linnale üle tänavu 11. jaanuaril ning seega on see pikaleveninud vaidlus lõpule jõudnud.

Revisjonikomisjon kontrollis Tallinna linnavaraameti tegevust linnale oluliste kultuurirajatiste omandiküsimuste lahendamisel ajavahemikul 1. jaanuar 2006 kuni 19. jaanuar 2011.

Kontrollimise eesmärk oli saada ülevaade, kui kaugele on jõudnud ning kuidas on lahenenud Neitsitorni, Niguliste kiriku ja Mustpeade Maja omandiküsimus. Kontrollimine toimus ajavahemikul 20. jaanuar kuni 9. veebruar 2011.

Kontrollimise käigus tuvastati, et linnavolikogu otsus Neitsitorni osas on täidetud, kuna torn läks linna omandisse tänavu 11. jaanuaril.

Niguliste muuseum-kontserdisaali ja Mustpeade Maja kohta on linnavolikogu taotlus vara tagastamata jätmiseks esitatud rahandusministeeriumile vabariigi valitsuse korralduse ettevalmistamiseks, kuna kohtuvaidlused on lõppenud. Ministeerium ei ole aga taotlust valitsusele veel edastanud ning seega on ka otsus langetamata.

Kultuuriministeerium on loonud komisjoni Niguliste kiriku tagastamise küsimuse lahendamiseks. Tallinn ei taotle kirikut enda omandisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles