Huvi giiditöö vastu püsib Tallinnas suur

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tallinna suveniirid.
Pildil Tallinna suveniirid. Foto: Mihkel Maripuu

Käesolevast aastast pealinna giidide atesteerimist koordineerima hakanud Tallinna ettevõtlusametile laekus 35 registreerimisavaldust esmakordselt atesteeritud giidina töö alustamiseks ja tegemiseks.

Esmakordselt Tallinnas atesteeritud giidina tööd alustada soovis 35 inimest, neist 22 soovivad hakata ekskursioone läbi viima vene keeles, teatab Raepress. Atesteeritud giidide eksamitulemused selguvad aprilli lõpuks.

Sellest aastast koordineerib pealinna giidide atesteerimist Tallinna ettevõtlusamet, et motiveerida rohkem giide läbi atesteerimisprotsessi oma kompetentsust tõendama. Kaugemaks sihiks on, et Tallinnas viiksid ekskursioone läbi ainult oma kompetentsust tõendanud giidid, tõstes seeläbi giidikutse suuremat populaarsust ja tagades Tallinnas ka turismi tipphooajal ehk suvel piisaval arvul professionaalsete giidide teenused.

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson ütles, et eriti hea meel on vene keeles ekskursioone tegevate giidide arvu kasvu üle, kuna Venemaalt saabuvate turistide hulk kasvab üha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles