Pirita saab suurejoonelise spordikeskuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirita tulevane spordikeskus.
Pirita tulevane spordikeskus. Foto: Pirita linnaosa valitsus

Pirita spordikeskuse arendamiseks on Tallinna käesoleva aasta investeerimistegevuse eelarves ette nähtud 776 527 eurot.

«Projekt näeb ette tervisespordihoone väljaehitamise, jääväljaku rekonstrueerimise, lastele kelgumäe ja mänguväljaku rajamise ning Rummu tee alla Pirita spordikeskust Lillepi pargiga ühendava kergliiklustunneli rajamise,» ütles Tallinna abilinnapea Yana Toom.

Spordikeskusesse on kavandatud ka pallimängude saalid, tribüünidega rahvusvahelistele nõuetele vastav kaetud velotrekk ning tervisespordi- ja koolituskeskus.

«Pirita spordikeskus on üks Pirita linnaosa olulisemaid ühiskondlikke rajatisi, seda eriti talveperioodil,» ütles Toom. «Pirita suusaradu külastab päevas sadu spordisõpru. Velotreki ning Pirita jõe vahelisele alale tervisespordihoone ehitamine võimaldab pakkuda keskuse külastajatele mitut täiendavat teenust – näiteks nii võimalust tervist testida kui asjatundjate käest tervisespordialast metoodilist nõu saada.»

Rajatav hoone parandab ka inventari hoiutingimusi ning loob paremad võimalused lastega tegelevatele spordiklubidele, näiteks väga populaarsele Jaak Mae suusakoolile. Tervisespordihoones on ka suusa- ja uisulaenutus, riietus- ja pesemisruumid ning meditsiinilise kontrolli võimalus. Hoonesse on kavandatud ka väike kohvik.

Pirita spordikeskuse arendamist rahastatakse Euroopa Liidu struktuurivahenditest.

Spordikeskus asub Tallinna rohevõrgustiku tuumalas ja osaliselt ka Pirita jõeoru maastikukaitsealal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles