Pertelsoni võlgadest vabastamine selgub nädala pärast

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Pertelson kohtus.
Indrek Pertelson kohtus. Foto: Liis Treimann

Harju maakohus arutas eile kunagise tippjudoka ja Arigato spordiklubi eksjuhi Indrek Pertelsoni (46) pankroti lõpetamist.

«Kohus kuulas Pertelsoni vande all üle ning teeb määruse 15. maiks,» ütles kohtu pressiesindaja. «Pankroti lõpetamine tähendab sisuliselt, et Pertelson vabastatakse võlgadest ja ta saab n-ö puhtalt lehelt taas alustada.»

Maakohus arutas Pertelsoni võlgadest vabastamist ka mullu mais, kuid otsustas siis pankrotti mitte lõpetada. Tallinna ringkonnakohus saatis eelmise aasta lõpus tema pankrotiasja maakohtule uuesti arutamiseks, kuna viimane oli rikkunud menetlusnorme.

Kohus kuulutas endise tippsportlase ja Arigato spordiklubi eksjuhi pankroti välja 2009. aasta oktoobris. Pertelsoni ainus vara oli pankroti väljakuulutamise ajal Tallinnas Haaberstis asuv eramu, mille pankrotihaldur 2010. aasta lõpus nelja miljoni krooni eest maha müüs.

Pertelsoni vastu esitati 19 nõuet. Kaitstud nõuete kogusumma oli 633 020 eurot. Jaotusettepanek rahuldas osaliselt vaid Nordea panga nõude, mille kasuks oli seatud 5,9 miljoni kroonine hüpoteek Pertelsoni kinnistule.

Pertelson võitis 2000. aastal Sydney olümpiamängudel ja 2004. aastal Ateena olümpiamängudel judos pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles