Riigikogu täiskogu: valitsuse maksumuudatused ei ole kobareelnõu

Karin Kangro
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsuse neljapäeval algatatud maksumuudatuste eelnõu menetlusse võtmise pidi eile otsustama parlamendi täiskogu, sest riigikogu juhatusel ei õnnestunud selles üksmeelele jõuda.

Riigikogu juhatus arutas valitsuse algatatud tulumaksu-, käibemaksu- ja liiklusseaduse muudatuse menetlusse võtmist 4. mai pärastlõunal, kuid ei teinud otsust, sest juhatuses polnud konsensust. Eelnõu menetlusse võtmise vastu oli riigikogu aseesimees, opositsioonilisse Reformierakonda kuuluv Taavi Rõivas, kelle sõnul ei ole eelnõus sisalduvad tulumaksuseaduse muudatused sisuliselt seotud.

Parlamendi juhatus arutas eelnõu menetlusse võtmist uuesti eile pärastlõunal, kuid ei leidnud endiselt üksmeelt ega saanud seega otsust vastu võtta. Samas näeb riigikogu kodu- ja töökorra seadus ette, et eelnõu menetlusse võtmine tuleb otsustada kolme tööpäeva jooksul pärast täiskogule üleandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles