Kunnas ei pea kaadriväe suurendamise plaani realistlikuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased.
Kaitseväelased. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Reservkolonelleitnant Leo Kunnas ei usu, et koalitsioonileppesse sisse kirjutatud punkt igal aastal kaadrikaitseväelaste arvu 125 võrra tõsta täituks.

Viimasel kuuel aastal on kaadrikaitseväelaste arv püsinud Kunnase sõnul 2900 kuni 3000 piires, koalitsioonileppes on aga kirjas, et «kasvatame kaadrikaitseväelaste arvu 125 võrra igal aastal kuni piirarvu 4000 saavutamiseni», vahendab ERR Uudised.

«Tõenäosus, et kaadrikaitseväelaste arv saavutab selle kümnendi jooksul taseme 4000, on üsna väike,» arvas Kunnas.

Võimalikku juurdekasvu näeb reservkolonelleitnant kaadriallohvitseride ja ohvitseride näol, aga nende juurdekasv piirneb sellega, mis sõja- ja lahingukoolist tuleb ning see arv jääb kindlasti alla 125 mehe aastas, selgitas Kunnas.

Et plaani siiski ellu viia, peaks Kunnase hinnangul ka kõik muud motiveerimis-, värbamis- ja teenistuses hoidmise tingimused paranema, eelkõige tuleks tema arvates tõsta juhtivate kaitseväelaste palka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles