Politsei pidas kinni hüljatud tüdruku dokumendi toonud mehe

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hüljatud tüdruku saatus hakkab selguma.
Hüljatud tüdruku saatus hakkab selguma. Foto: Lennart Rikk

Politsei pidas kinni ja kuulab üle meest, kes tõi politseisse laupäeval Sikupilli keskuse lähistelt tühermaalt leitud väikese tüdruku sünnitunnistuse.

«Politsei poole pöördus üks meesterahvas, kes selgitas, et nägi lapse pilti meedias ja teatas, et see laps on tema hoole all olnud sündimisest saadik,» rääkis Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Lea Pähkel Kuku raadiole. Prokuröri sõnul kuulatakse praegu üle nii meest kui ka tema abikaasat.

Pähkli sõnul väidavad mõlemad, et nad pole lapse bioloogilised vanemad. Prokurör kinnitas juba varem ajakirjandusse jõudnud väidet, et laps ei ole sündinud Eestis, kuid lapse ja väidetava hooldajapaari kodakondsust ning päritolu ta esialgu kommenteerima ei soostunud.

Prokurör kinnitas, et politseisse pöördunud meesterahvas on kuni 48 tunniks kinni peetud. Prokuratuur otsustab kahtlustuse esitamise tänase päeva jooksul.

Võimaliku kahtlustuse alusena mainis prokurör tervisekahjustuse põhjustamist teisele isikule. «Laps leiti veidi alajahtununa. Seda, kas alajahtumine oli antud juhul tervist kahjustav, ütleb kohtuarstlik ekspertiis,» selgitas ta.

Tervisekahjustuse põhjustamine ei puuduta tema sõnul lapse hülgamist. Prokurör lisas, et lapse hülgamine vanemate poolt ei ole iseenesest kriminaalkorras karistatav tegu. «Kui vanem hülgab oma lapse, siis riik võtab selle lapse temalt ära ja võtab ka vanemlikud õigused. Lapsest loobumine on loomulikult seadusega sätestatud,»selgitas Pähkel. Miks antud juhul isikud niimoodi käitusid, selgitab Pähkli sõnul menetlus.

Väike tüdruk leiti 11. oktoobri hommikul Tartu maantee 84d maja juurest musta värvi lapsevankrist. Tüdrukul oli seljas roosa jope ja jalas sinised püksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles