Noored edu nimel korruptsioonialtimad

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Altkäemaks
Altkäemaks Foto: SCANPIX

Auditeerimisfirma Ernst & Young (EY) korraldas märtsis 2017 pettuseriskide uuringu Eesti äriühingute ja avaliku sektori asutuste juhtide seas. Enamik Eesti juhte on veendunud, et nende organisatsioonis töötavad ausad inimesed, konkurentidest kardetakse aga halvimat.

Eetilisest äritegevusest räägitakse praegu varasemast enam. «Selgelt usutakse, et minu organisatsioonis töötavad ausad inimesed ja ärieetika põhimõtete järgimine aitab minu ettevõttel edu saavutada,» kommenteeris uuringut EY juhtivaudiitor ja finantspettuste atesteeritud uurija Marilin Pikaro.

EY küsitlusele vastas Eestis 254 keskastme- ja tippjuhti. Uuringust selgus, et kuigi ärieetika on päevakajaline, pole organisatsioonides sageli eeskirja selle kohta, mis on lubatud ja mis mitte ning millist käitumist töötajatele, klientidele, koostööpartneritele ette heidetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles