Narva muuseum avab siiski muuseumiööl uksed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva linnavalitsus
Narva linnavalitsus Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuna Narva volikogu hakkab arutama Narva muuseumi rahastamist, otsustas muuseum rahvusvahelisel muuseumiööl uksed siiski lahti teha.

Narva volikogu eestseisus saatis neljapäeva hommikul volikogu 18. mai istungile Narva muuseumi edasiseks tegevuseks vajaliku linnapoolse rahastamise otsuse.

Tulenevalt volikogu eestseisuse otsusest võttis Narva muuseum tagasi varasema otsuse ning teeb rahvusvahelisel muuseumiööl uksed siiski lahti.

«Hea tahte märgina otsustas Narva muuseumi töötajaskond, et muuseumiööl osaletakse igal juhul,» sõnas muuseumi direktor Andres Toode. Volikogu otsus selle kohta, kas seni külmutatud 200 000 eurot muuseumile eraldatakse, selgub kaks päeva enne muuseumiööd.

20. mail aset leidva muuseumiöö alapealkiri on sel aastal «Öös on mänge». Narva linnuses ja Kunstigaleriis saab sel puhul tutvuda ja ise kaasa lüüa ajaloolistes mängudes. Põhjaõues on avatud laste mänguala ning korraldatakse ringmänge.

Narva linn ja kultuuriministeerium, mis on mõlemad sihtasutuse Narva Muuseum asutajad, vaidlevad muuseumi rahastamise üle. Muuseumi tegevuse ning väidetavalt eelkõige selle juhataja Andres Toode tegevuse üle rahuolematu Narva linnavõim vähendas tänavuses aastaeelarves muuseumi rahastamist ligi poole võrra varasemate aastate tasemega võrreldes. Selle järel lubas ka ministeerium oma osa proportsionaalselt vähendada, mis ei võimaldaks enam muuseumil tööd jätkata. Viimastel aastatel on Narva linna poolne toetuse summa muuseumile olnud 429 135 eurot aastas, tänavuses eelarves vähendati seda 200 000 euro võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles