Soojem ilm aitab haududa

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada lagle pesal.
Kanada lagle pesal. Foto: Inari Leiman

Täna tähistatakse rahvusvahelist rändlindude päeva. Ka Tallinna loomaaias elab palju linnuliike, kes looduses on tuntud pikamaaränduritena – kured, toonekured, luiged, haned, pardid jt.

Nii nagu rändelt saabujad, on ka loomaaia linnud praegu hoolega ametis pesitsemise-haudumise või tibude üleskasvatamisega. Linnutiikide laudtee ääres võib näha kanada laglet (pildil) pehmes pesas istumas. Neitsikurepaar haub hoolega esmaspäeval ja kolmapäeval munetud mune. Valgekuretibu kasvab jõudsalt. Munadel istuvad ka habe-, kodu- ja händkakud.

Homme on emadepäev ja algab looduskaitsekuu. Loomaaias on nüüd kevadel juba päris palju vastseid emasid ja neid tuleb üha juurde. Möödunud pühapäeval sündis poeg muskusveis Silvial. Loomaaednike rõõmuks on ta emane. Teisipäeval sai kutsikaga maha lumeleopard Deli. Kui kõik sujub kenasti, avatakse pesakaamera peagi kõigile vaatamiseks. Juurde sündis veel siberi kaljukitse ja lakklamba tallesid ja buhhaara hirve vasikaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles