Kaitseliidu kolonnid võivad häirida liiklust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe kolonnid liiguvad pühapäeval Piibe maanteel.
Kaitseväe kolonnid liiguvad pühapäeval Piibe maanteel. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Seoses Kevadtormiõppusega liiguvad pühapäeval 14.05 Tallinnast ja Raplast kaitseväe keskpolügooni  suunal mööda Piibe maanteed kompaniide rännakkolonnid.

Kaitseväe keskpolügoon asub Harjumaal Kuusalus vallas. Kaitseliit palub kaasliiklejatelt  kannatlikkust ja tähelepanelikkust ning püüab liiklust minimaalselt häirida.

Pühapäeval liituvad õppusega Kevadtorm kaitseliitlased, üle 1000 võitleja Põhja maakaitseringkonna üksustest formeeritakse hommikul ja liiguvad õhtuks kaitseväe keskpolügoonile.

Suurõppusel osaleb Tallinna, Harju ja Rapla maleva baasil komplekteeritud Põhja maakaitseringkonna lahingugrupp  1. Jalaväebrigaadi koosseisus, teatas kaitseliit. 15.-17. mail osaletakse brigaadi koostegevusõppes keskpolügoonil ja 19.-20. mail võtavad Kaitseliidu üksused brigaadi koosseisus osa lahingutegevusest  Sonda ja Kiviõli piirkonnas.

Kaitseliidu Tallinna maleva pealiku ja Põhja maakaitseringkonna ülema kolonelleitnant Toomas Väli sõnul on lahingugrupp alates 2014.aastast sihikindlalt tööd teinud osalemaks selle aasta Kevadtormil. 

«Trenni on tehtud palju ja hoolimata mõningatest varustuse puudujääkidest- tahe on suur- nädala aja jooksul saavad Tallinna, Harju ja Rapla kaitseliitlased ning naiskodukaitsjad Kaitseliidu tõelist olemus ja sisu näidata nii vastasolevale 2. Jalaväebrigaadile kui ka liitlasüksustele. Tänud kõigile vabatahtlikele, kes viimaste aastate jooksul on teinud kõik selleks, et lahingugrupp saaks 14. mai suurõppusele minna,» ütles kolonelleitnant Väli.

Kevadtormile on kaasatud ka Põhja ja Kirde maakaitseringkonna staabid.  Kaitseliidu üksuste jaoks lõppeb õppus 21. mail.

Kokku osaleb Kevadtormil ligi 9000 kaitseväelast, reservväelast ja kaitseliitlast ning liitlas- ja partnersõdurit. Lisaks eestlastele ja Tapal paiknevatele brittidele, prantslastele, taanlastele ja ameeriklastele osalevad Kevadtormil kaitseväelased Kanadast, Saksamaalt, Hollandist, Poolast, Soomest, Rootsist, Lätist, Leedust, Ukrainast ja Gruusiast. Taevas võib näha USA, Poola, Belgia ja Hispaania lennuvahendeid. Kevadtormi lõpurivistus peetakse 25. mail kaitseväe keskpolügoonil, õppus lõpeb 26. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles