Kaitseliitlased pannakse proovile

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1300 kaitseliitlast, kaitseväelast ja Läti vabatahtlikku harjutasid tunamullu detsembris Pärnus ja Pärnumaal peetud suurõppusel Orkaan kontrollpunktide rajamist, patrullimist linnatänavatel ning teisi linnalahingu elemente.
1300 kaitseliitlast, kaitseväelast ja Läti vabatahtlikku harjutasid tunamullu detsembris Pärnus ja Pärnumaal peetud suurõppusel Orkaan kontrollpunktide rajamist, patrullimist linnatänavatel ning teisi linnalahingu elemente. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tuleva aasta mais aset leidvale, järjekorras neljandale suurõppusele Siil kutsutakse vähemalt 10 000 kaitseliitlast. See on esimene kord, kus maakaitsesüsteem korraga üle terve Eesti pannakse sellises mahus proovile.

«Meie kavatsus on aktiveerida praktiliselt ühel ajal see turvavaip, mis peaks katma kogu riigi,» ütles Siil 2018 korraldamise eest vastutav kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Indrek Sirel.

Otsus langetati vahetult pärast 2015. aasta suurõppust, ent see saab laiemale avalikkusele teatavaks alles nüüd. Sireli sõnul pole suurõppuse fookuse valik seotud 2015. aasta Siili järeldustega, vaid tuleneb vajadusest maakaitse toimimises kindel olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles