ERRi uus juht käis välja oma meeskonna (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Lillenberg
Jaanus Lillenberg Foto: Peeter Langovits

1. juunist Eesti Rahvusringhäälingut juhtima asuv Erik Roose esitab nõukogule juhatuse liikmeteks Joel Sarve, Jaanus Lillenbergi, Urmas Oru ja Riina Rõõmuse.

Roose sõnul lähtus ta oma otsuses ringhäälinguseadusest, mis ütleb, et peale esimehe on juhatuses neli liiget.

«Ajaloos on olnud erinevaid momente, aga praegu on juhatuses kokku ainult kolm liiget. Kuigi see seadus on kümme aastat vana ning vajab minu ja paljude inimeste hinnangul uuendamist, on see kehtiv ning ütleb, et juhatuses on viis liiget,» rääkis ta. «Ma ütlesin algusest peale kõikidele nõukogu liikmetele, et ma ei pea mõistlikuks alustada sellega, et me jätkame seaduse mittetäitmist.»

Uue juhatuse vastutusalad on jagatud nelja valdkonda: finantsvaldkonna eest jätkab vastutamist senine ERRi finantsjuht Sarv, tehnoloogiavaldkonda asub juhtima ERRi internetipõhiste teenuste ja infotehnoloogia arendusdirektor Lillenberg. Vikerraadio praeguse peatoimetaja Rõõmuse ülesandeks saab kanalite ja programmide koordineerimine ning tänavu kevadel Eesti Meediast lahkunud ja 17 aastat telekanalit Kanal 2 juhtinud Oru asub vastutama produktsiooni ja toimetuste töö eest.

Roose selgitas, et analüüsides organisatsiooni hetkeolukorda, väljakutseid, praegust struktuuri ja personali jagunemist, oli mõistlik panna kaks juhatuse liiget kureerima toimetusi ja kaks inimest tugistruktuure. «Sealt edasi läks asi suhteliselt triviaalselt. Finantsid ja tehnoloogia on asi, millel väga palju alternatiive polnud. Kaasa arvatud olukord, et Joel Sarv on ka praegu finantsjuht, sest on oluline, et säiliks ülevaade sellest, mida varem on tehtud,» lausus ta.

Küsimusele seni ERRi juhatusse kuulunud Ainar Ruussaare jätkamise kohta asutuses Roose otsesõnu ei vastanud. «Ma väga loodan, et ta jätkab siiski ERRis. Meil on detailid veel pooleli ning ma ei oska täna sellele vastata,» ütles tulevane juht.

Oru ei soovinud ühtegi kommentaari anda. «Kõigile nendele küsimustele vastab Erik Roose,» ütles ta.

Niisamuti jäi napisõnaliseks Rõõmus, kelle sõnul Vikerraadio uue peatoimetaja asjus esialgu veel kindlad mõtted puuduvad.

Praegu kuuluvad ERRi juhatusse esimees Margus Allikmaa, Ainar Ruussaar ja Joel Sarv.

ERRi nõukogu koguneb täna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles