Kogenud lasteaednik nahutas lapsi

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füüsiline karistamine
Füüsiline karistamine Foto: Luis Louro / PantherMedia / Scanpix

Neli aastakümmet Pärnumaal mudilasi kantseldanud 62-aastane lasteaednik Kersti karistas järjepidevalt kolme- kuni viieaastaseid lapsi füüsiliselt – nüüd on ta kriminaalkurjategija.

«Sa usaldad lapse kogu päevaks lasteaeda. Oli väga jube tunne midagi sellist järsku teada saada,» meenutas Kaire, kelle tütrele Kerlile (ohvrite kaitseks on lapse ja ema nimed muudetud – toim) lasteaiaõpetaja käe külge pani.

Kui kolmeaastane Kerli hakkas kodus rääkima, kuidas õpetaja tema kaaslasi aeg-ajalt tutistab, kõrvust tõmbab ja lööb, ei teadnud vanemad, mida arvata. Kahtlused osutusid šokeerivaks tõsiasjaks, kui emad-isad hakkasid teemat omavahel arutama ja esitasid lastele õpetaja käitumise kohta küsimusi.

Kaire sõnul selgus ohvrite arv alles siis, kui asi jõudis politseisse: kokku oli õpetaja löönud, tutistanud ja kõrvust tõmmanud seitset last, mõnda neist mitu korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles