Türklasest ekslinnapea tahab Eesti elu edendada

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asim Güzelbey oma Loksa kodus.
Asim Güzelbey oma Loksa kodus. Foto: Liis Treimann

Mis on see, mis sunnib üht tarka ja väärikat türklast Loksale kolima? Asim Güzelbey, endine ortopeed ja kirurg ning kahe miljoni elanikuga Gaziantepi linna meer, on aga just selline mees, kes lisaks väikelinna vaikuse nautimisele tahab ka Eesti elu edendada.

Sel ajal kui Türgis lõõskab päike ja sooja on ligi 30 kraadi, põleb Asim Güzelbey väikese eramu elutoas kunstkamin ning suure vuhinaga päris ehtne vana ahi. Peremees sõnab tagasihoidlikult, et kuigi ise armastab ta jahedust, pani ahju kütte eeskätt külalistele mõeldes. Et meil külm poleks.

Doktor Güzelbey armastus Eesti vastu sai alguse juba aastate eest. Põhjuseks polnud pelgalt karge loodus, ka mitte see, et võrreldes Türgiga on meil palju merd ja metsa, vaid et siinsed inimesed on meeldiva ellusuhtumisega ning riigis austatakse inimõigusi. «Tunnen end siin turvaliselt, mind valdab sisemine rahu,» sõnab Güzelbey mõtlikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles