ERRi nõukogu jättis viienda liikme juhatusse nimetamata (1)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kogunenud ERRi nõukogu valis esimeheks Rein Veidemanni. Juhatuse liikmeteks nimetas nõukogu Joel Sarve, Urmas Oru ja Riina Rõõmuse. Jaanus Lillenberg jäi salajasel hääletusel ametisse nimetamata.

Uue ERRi nõukogu juhi Rein Veidemanni sõnul võeti otsus Jaanus Lillenberg jätta ametisse nimetamata vastu salajasel hääletusel.

Veidemann selgitas, et enne otsuse tegemist käisid kõik kandidaadid nõukogu ees, mille pinnalt hiljem otsus tehti. «Mina uue liikme ja ringhäälingunõukogu esimehena ei omanud veel ettekujutust, missugused on need varasemad töösaavutused või kogemused kõrgemal tasemel tegutseda ja juhatada. Juhatuse liikmeks nimetamine on ju taseme tõstmine ning kuna juhatuse liikme tase on kõrgem kui ainult ITK valdkonna juht, leiti, et (Lillenberg – toim.) ei kanna välja,» kommenteeris Veidemann otsust.

Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu esimehena lubas Veidemann järgida ringhäälinguseadust ning hoolitseda, et ringhäälingu nõukogus ettenähtud ülesanded oleksid ERRi poolt kogu aeg täidetud.

«Ma näen ennast ühe kõrgema kolleegiumi juhina, kes püüab vastavalt kehtestatud reeglitele nõukogu töös hoida ja otsusteni viia,» ütles ta.

«Tegemist on organisatsiooniga, mis ühiskonna aspektist vaadatuna kujutab endast ühiskonna närvivõrku, kultuuriaspektist võetuna aga suurt kultuurimaja. Tegemist on siiski toimetatud meedia ja ajakirjanduse nähtusega, mida tuleb hoida ja järgida seadustes ning nõukogu ülesannetes sätestatud korras,» kommenteeris Veidemann.

Järgmise kuu algusest Eesti Rahvusringhäälingut juhtima asuv Erik Roose esitas täna ERRi nõukogule uued juhatuse liikmete kandidaadid.

Roose esitas liikmeteks Joel Sarve, Jaanus Lillenbergi, Urmas Oru ning Riina Rõõmuse.

«Need inimesed on minu vaates parim võimalik meeskond, kes antud valdkondi parimal viisil katta suudab» selgitas Roose kirjas ERRi töötajatele. «Loodan väga, et nõukogu enamus nõustub minu ettepanekuga,» ütles Roose eile.

Praegu ERRis internetipõhiste teenuste ja infotehnoloogia arendusdirektorina töötav Jaanus Lillenberg on varem olnud Postimehe arendus- ja turundusjuht. Riina Rõõmus on kauaaegne Vikerraadio peatoimetaja. Tänavu kevadel Eesti Meediast lahkunud Urmas Oru juhtis 17 aastat telekanalit Kanal 2.

Seni kuulusid ERRi juhatusse esimees Margus Allikmaa, Ainar Ruussaar ja Joel Sarv.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles