Eakale emale-isale oleks hea kink üks huvitav koolitus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdseks pensionieas Tiina Abel läks enne 60. eluaastat Usuteaduste Instituuti õppima kristlikku kultuurilugu ning sai 2013. aastal, 61-aastaselt magistrikraadi.
Nüüdseks pensionieas Tiina Abel läks enne 60. eluaastat Usuteaduste Instituuti õppima kristlikku kultuurilugu ning sai 2013. aastal, 61-aastaselt magistrikraadi. Foto: Georg Kõrre

Täna kogunevale eakuse rahvakogule esitatud 30 ettepaneku seas, kuidas eakate elu võiks praegu ja tulevikus väärikam ja rõõmsam olla, on ka soovitus innustada täiskasvanud lapsi oma eakate vanemate eest koolituskulusid tasuma.

«Mõte on, et täiskasvanud lapsed toetaks oma vanemate õpet ja enesearendamist,» lausus Eesti Koostöö Kogu eestveetud eakuse rahvakogule ettepaneku teinud Tiina Tambaum. «Küsimus pole niivõrd rahas ja lapsed võivad oma vanemate õpet ka ilma tulumaksusoodustuseta toetada, aga oleks vaja sõnumit, et ka pensioniealised õpivad ning arenevad,» selgitas Tallinna Ülikooli teadur Tambaum.

Kuressaares elav 90-aastane pensionil eesti keele ja kirjanduse õpetaja Endla Raig lõpetas aprillis kuuendat korda väärikate ülikooli seitsmekuulise kursuse. «Kaks korda kuus on loengud, mis panevad mõtlema, hoiavad vaimu värske. Pensionäril peab olema kas või üks kohustus, kuhu ta peab minema – olgu või kaks korda kuus,» võttis eakas õppija koolitustest saadava kasu kokku. Väärikate ülikoolis käijad ei pea midagi maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles