Stenbocki majast lahkub lühikese aja jooksul viis inimest (5)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stenbocki maja.
Stenbocki maja. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Suvekuudel tõmbab Stenbocki maja ukse enda järel kinni mitu olulist ametniku, kellele praegu veel asemikku pole. Ametipositsiooni poolest on neist kõige tähtsam julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonibüroo juht Kristjan Prikk, kelle lahkumisele riigikantseleist veel ametlikku kinnitust ei ole.

Tihedalt luureasutustega koostööd tegev Prikk läheb Postimehe andmetel lähikuudel tagasi kaitseministeeriumi, kus on varemgi töötanud. Praegusesse ametisse asus ta 2015. aasta oktoobris pärast Andreas Anvelti lahkumist. Enne seda töötas ta sama büroo juhi asetäitjana.

Samuti on lahkumas pisut enne Prikki, 2015. aasta augustis peaministri büroosse välisnõunikuna tööle tulnud Rein Tammsaar. Juba 1994. aastast Eesti välisteenistuses töötanud mees läheb tõenäoliselt tagasi välisministeeriumi palgale.

Valitsuskommunikatsiooni direktor Urmas Seaver oli Priki ja Tammsaare võimalikust lahkumisest rääkides napisõnaline. «Riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsiooni bürood juhtiv Kristjan Prikk ja peaministri büroos töötav Rein Tammsaar ei ole lahkumisavaldust kirjutanud,» sõnas Seaver.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles