Põlva Servitile tõid 12. Eesti meistritiitli pikem pink ja meister-Varusk

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käsipalli Eesti meistrivõistluste neljandas finaalmatšis alistas Põlva Serviti võõrsil HC Kehra 26:18 (12:9), võitis seeria 3:1 ja ühtlasi klubi ajaloo 12. Eesti meistritiitli, millega mööduti selles arvestuses esimest korda HC Kehrast.

Kui senised kolm finaalmatši olid lõppenud võõrustava meeskonna võiduga, siis eile pani külaliste rollis olnud Serviti oma paremuse algusest peale maksma. 7. minutiks juhiti 4:0 ja Kehra sai värava kirja alles 14. minutil, kui visati seisuks 1:6. Väravavahti seitsmenda väljakumängijaga asendades suutiski Kehra end mängu tagasi vinnata ning vähendas vaheajaks kaotusseisu 9:12-le, ent teisel poolajal samas rütmis enam jätkata ei jaksanud. Mäng oli tehtud 43. minutil, kui Henri Hiiend Serviti 20:11 juhtima viis.

Esimest korda klubi ajaloos on Serviti kontol rohkem Eesti meistritiitleid kui põlisel rivaalil Kehral. Kui 12:11 eduseis on napp, siis viimasest 11 tiitlist on Põlvasse rännanud koguni kaheksa, mis on juba hoopis põhjapanevam argument. Serviti tänavusel edul oli kolm tähtsat nurgakivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles