Presidendile vabariigi sünnipäevaks kaardi saatnud tüdruk sai suure üllatuse osaliseks (4)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gertrud ei teinud muud, kui saatis Eesti sünnipäevaks kaardi. President saatis vastu oma foto ja kutsus tüdruku ka pidusse.
Gertrud ei teinud muud, kui saatis Eesti sünnipäevaks kaardi. President saatis vastu oma foto ja kutsus tüdruku ka pidusse. Foto: Raul Vinni/Saarte Hääl

Kuressaare tüdruk Gertrud Saarlaid tahtis veebruaris Eestile õnne soovida ja saatis presidendile kaardi. Nüüd kutsus president ta 1. juuniks Kadriorgu.

Mõned päevad tagasi hakkas Gertrud postkastist võetud kuldse vapiga ümbrikus olnud kirja lugedes elevusest hõiskama, kirjutab Saarte Hääl.

Kirjas seisis, et Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid kutsub teda ja tema üheaastast õde Irist Kadrioru roosiaeda. Lastekaitsepäeval toimub seal iga-aastane tänuüritus «Lastega ja lastele».

Tüdruk ootab kohtumist nii pikisilmi, et kalendris nihutas ta kuupäevaruudu juba 1. juuni peale. Midagi erilist ta enda arvates teinud ei ole. Saatis lihtsalt vabariigi sünnipäevaks kaardi. «See on, nagu mõnel lapsel oleks sünnipäev,» seletab ta. Joonistas kaardile enda ja oma õe. «Eesti lipu ja päikese ka,» kirjeldab ta. Juurde kirjutas: «Kallis pr. President. Soovin Eestile rahu ja päikest. Gertrud 6 a ja Iris 9 kuud Kuressaarest.»

«Rahu sellepärast, et ei tuleks sõda,» selgitab Tuulte Roosi lasteaia tüdruk kaardile kirjutatut. Päikest soovis ta seepärast, et pärast veebruari tuleks kohe kiiremini kevad ja siis suvi.

Presidendi kantseleist kinnitati, et Gertrud saigi kutse ilusa kaardi eest. 

Loe lähemalt siit.

Kaart, mille väike Gertrud joonistas.
Kaart, mille väike Gertrud joonistas. Foto: Saarte Hääl

Auhinnaga «Lastega ja lastele» tänatakse ja tunnustatakse inimesi ja organisatsioone, kelle uued algatused või pikemaajaline tegevus on positiivselt mõjutanud laste ja perede käekäiku kohalikul, maakondlikul või üleriigilisel tasandil.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles