Tänasest saab laevaga Aegnale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesta.
Vesta. Foto: Heiki Rebane/BNS

Reedel alustas navigeerimishooaega Aegna saarega ühendust pidav reisilaev Vesta.

Vesta väljub Kalasadamast ning ülesõit Aegna saarele kestab umbes 60 minutit. Pileteid saab osta eelmüügist kuni kaks tundi enne laeva väljumist. Laevale pääs ja kohapealne piletimüük algab 30 minutit enne reisi algust. Laev mahutab 47 reisijat.

Tallinlastele kehtib tasuta sõidu õigus. Tasuta sõidu õigust saab kasutada vaid kohapeal elavas järjekorras isikustatud ühiskaardi ja isikut tõendava dokumendi esitamisel.

Igale väljumisele reserveeritakse ka kaks kohta Aegna saare elanikele. Nimetatud soodustuste kasutamiseks peab olema sadamas kohal vähemalt 15 minutit enne laeva väljumist.

Kuni 4. juunini peab Vesta Aegnaga ühendust üksnes nädalavahetustel, reedest pühapäevani, tehes päevas kaks edasi-tagasi reisi. 5. juunist saab laevaga Aegnale kuuel päeval nädalas. Reedeti, laupäeviti ja pühapäeviti tehakse kolm ning esmaspäeviti, kolmapäeviti ja neljapäeviti kaks edasi-tagasi reisi. Teisipäeviti Vesta Aegnale ei sõida.

Aegna laevaliini teenindab ka järgneval kolmel aastal AS Kihnu Veeteed. Eelmisel hooajal tehti kokku 208 reisi, teenust kasutas 9563 reisijat, neist 2593 olid ühiskaardiga reisijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles