Muuseumiöö ka loomaaias

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siberi kaljukitse talled.
Siberi kaljukitse talled. Foto: Inari Leiman

Täna ühineb loomaaed muuseumide ja teiste mäluasutustega ning avab oma uksed ka tavapärasemast hilisemal ajal, et tähistada üleeuroopalist muuseumiööd. Loomaaia keskkonnahariduskeskus on muuseumiöölistele avatud kella 18–23.

Seekordse sündmuse teemaks on «Öös on mänge». Loomaaialoomadele meisterdatakse mänguasju, Aleksei Turovski kõneleb mängudest loomariigis, näha saab dokumentaalfilmi «Looduse tants». Kuni poole seitsmeni õhtul lubatakse huvilisi seiklusrajale loomaaias, seal võib viibida kuni kella 20ni.

Kaljukitsede-mägilammaste sigimine üha jätkub. Peale siberi kaljukitsede (pildil talled mänguhoos) ja buhhaara uriaalide on poegima asunud ka dagestani tuurid ja ida-sinilambad. Esmaspäeval nägi ilmavalgust teine, samuti emane muskusveise poju ning sündisid kaks buhhaara hirve vasikat, inkubaatoris aga koorus habekaku tibu. Neljapäeval sündisid jakivasikas ja dalli lumelamba tall, reedel koorusid kolm puna-helmesfaasani tibu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles