Kevadtormil sai kaks briti sõdurit vigastada (14)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia pataljoni lahingutehnika.
Suurbritannia pataljoni lahingutehnika. Foto: Tairo Lutter

Kevadtormi õppusel sai eile vigastada kaks briti sõdurit, kui nende soomuk sõitis Ida-Virumaal Sonda vallas teelt välja.

Õnnetus juhtus kella 18 paiku Soonurme küla lähistel, kus 35-aastane mees sõitis soomusautoga teelt välja, teatas politsei- ja piirivalveamet. Kiirabi toimetas juhi ja sõidukis olnud 33-aastase mehe Rakvere haiglasse.

Briti üksuse teabeohvitser John Lyons ütles Postimehele, et õnnetusse sattunud mehed kuuluvad Suurbritannia pataljonisuurusesse üksusesse, mis saabus Eestisse kevadel ning mis osaleb Kevadtormi õppusel.

«Mõlemad sõdurid said kergemaid vigastusi. Kiirabi toimetas nad haiglasse, kuid arstid lubasid nad peagi haiglast välja. Praegu on nad juba tagasi oma kasarmus,» ütles Lyons.

Briti kaitsevägi algatas juhtunu uurimiseks menetlust. «Uurimise ajal ei anna me juhtunu kohta täiendavaid kommentaare,» lausus Lyons.

Kevadtormil on saanud vigastada juba seitse õppusel osalejat

Koos soomusautos kannatada saanud brittidega on Kevadtormil saanud vigastada juba seitse inimest.

Ateenija sai eile Kevadtormi õppusel priimusest põletushaavu. Õnnetus juhtus, kui ajateenija valas kuumale priimusele peale piiritust, mis süttis. Põletushaavu saanud ajateenija kaaslased andsid talle esmaabi kohapeal ning kiirabi toimetas ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Neljapäeval sai Kevadtormil kaitseväe sõiduk kõrgepingeliini alt läbi sõites elektrilöögi ja süttis põlema, kolmest viga saanud ajateenijast viibib üks põletushaavadega haiglas. Õnnetus juhtus kell  16.38 Ida-Virumaal Lüganuse vallas Aidu küla juures. Kolm luurekompanii ajateenijat sõitsid Kiviõli lähedal maastikuautoga Mercedes-Benz 250 GD, millel oli sideantenn. Manööverdamise käigus liikus sõiduk elektriliini alt läbi, sai elektrilöögi ja süttis põlema.

Teisipäeva pärastlõunal sai Tallinnas Männikul raskelt viga Kevadtormil osalenud reservväelane, kui tagurdanud veoauto talle otsa sõitis. Õnnetus juhtus Männiku harjutusalal, kus oli parajasti käimas taktikaline harjutus. Rühm oli veoautodega rännakul ja jäi seisma imiteeritud miinivälja ees. Esimeses veoautos olnud meeskonnaülem tuli autost välja ning liikus sõiduki taha, et see alast välja juhatada.

Siis aga tekkis tulevahetus imiteeritud vastasega, meeskonnaülem varjus sõiduki taha ning samal ajal alustas autojuht tagurdamist, et tulekontaktist eemalduda. Tagurdades ei näinud autojuht, et tema sõiduki taha jäi kaasvõitleja ja sõitis talle otsa. Kiirabi toimetas raskelt viga saanud reservväelase haiglasse.

Kevadtorm algas kaks nädalat tagasi

kaitseväe suurõppus Kevadtorm algas 8. mail. õppusel osaleb ligi 9000 sõdurit Eestist ning liitlas- ja partnerriikidest. Tänavu toimub Kevadtorm juba 15. korda ning õppus on senistest suurim. Peamiselt harjutavad kaitseväelased Põhja- ja Kirde-Eestis, kuid neid võib näha ka mujal Eestis.

Õppuse lõpurivistus on 25. mail kaitseväe keskpolügoonil.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles