Noorte laulupeol esineb 762 koori ja orkestrit

Eleen Laasner
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
XII noorte laulupeol osalejad on selgunud.
XII noorte laulupeol osalejad on selgunud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

XII noorte laulupeo 220 maakondlikku eelproovi jõudsid lõpule. Jaanuarist kuni maini viisid laulupeo liigijuhid ja -dirigendid igas maakonnas läbi kaks eelproovi, mille käigus harjutati koos kooride, puhkpilliorkestrite ning sümfooniaorkestritega laulupeo repertuaari ning samas toimusid ka ettelaulmised ja -mängimised.

Tänaseks on teada, et 2. juulil toimuval XII noorte laulupeo kontserdil toovad 762 koori ja orkestrit kuulajateni 44 eripalgelist muusikateost. Eriliseks teeb seekordse laulupeo see, et laval esinevad vabas Eestis sündinud noored, kelle ette astuvad kogenud kolleegide kõrval igas liigis oma laulupeodebüüti tegevad noored dirigendid.

XII noorte laulupeo peadirigendi Heli Jürgensoni sõnul on selleks laulupeoks valmistumine koos noorte kolleegidega olnud väga meeldiv ning unustamatu kogemus. «Teekond sellesuvise laulupeoni on olnud suur kooskasvamine ja oma meeskonda vaadates ka kokkukasvamine,» ütles Heli Jürgenson.

«Eelproovid olid kui ühe suure ühise teose loomine. Kõik osalejad – dirigendid, kollektiivijuhid ning iga väike laulu- ja pillilaps ületasid end mitmekordselt ning ei ole kahtlustki, et need kümned tuhanded väiksemad ja suuremad laulupeolised on valmis veel ja veelkord seda teekonda taas ja taas jätkama. See ongi see eestlaslik laulupeousk, mida XII noortepeol «Mina jään» üheskoos kinnitame,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles